Is er iemand overleden, bel dan:

06-36103898

Wat te doen bij een overlijden

Soms komt een overlijden volkomen onverwacht, een andere keer is er tijd om er naar toe te leven.  Hoe het ook verloopt; het blijft een emotioneel moment.

Wanneer iemand is komen te overlijden zal een arts eerst officieel de dood vaststellen. Na het bezoek van de arts belt u mij. Of het dan ochtend, middag, avond of nacht is maakt niet uit; ik ben er voor u.

Ik spreek met u af hoe laat ik bij u zal zijn en vanaf dat moment zullen wij in alle rust alles bespreken wat nodig is.

Als de overledene thuis is zal ik de laatste verzorging regelen, uiteraard in overleg en zelfs samen met u, als dat gewenst is. Dan gaan we in alle rust en op uw tempo de grote lijnen van de uitvaart bespreken. Wordt het een begrafenis of crematie? Welke locatie is passend? Wordt het een intieme uitvaart of juist groots, of iets daar tussenin? En hoe kunnen we de (klein-)kinderen en bij betrekken? Voor hen is het ook een intense periode. 

Als alle belangrijke zaken vaststaan gaan we een opzet voor de rouwkaart maken. Er zijn boeken met teksten beschikbaar maar ook eigen teksten zijn uiteraard welkom. Foto’s, tekeningen of gedichten; als het passend is, is er veel mogelijk.

We hebben dagelijks contact en kunnen het programma voor de uitvaartdag desgewenst steeds aanpassen. Zo bereiden we stapje voor stapje de uitvaart voor. Alle papierwerk dat komt kijken bij een overlijden en uitvaart wordt door mij verzorgd, uiteraard in overleg en transparant.

Alle afspraken die vastgelegd zijn, worden gebundeld in een draaiboek. Op die manier weten we waar we op welk moment aan toe zijn, dat geeft rust en zekerheid en zorgt ervoor dat er geen zaken vergeten worden.

Ik zal op de achtergrond aanwezig zijn of juist leidend als de situatie daarom vraagt.

De dag van de uitvaart, maar ook de weg daar naar toe, moet voor u een dag worden die volledig naar wens verloopt, dàt is mijn streven. We kunnen het immers maar één keer doen.

Zorg na de uitvaart van een dierbare

Na een uitvaart sluiten we ons intensieve contact af met een nazorg gesprek. Hierin bespreken we of alles naar wens is verlopen en of u bijvoorbeeld nog behoefte heeft aan hulp bij het opstellen van dankbetuigingen of een advertentie. Ook kan ik u helpen met informatie inwinnen over asbestemmingen of grafmonumenten.

Het persoonlijk afsluiten van een periode van veel emoties en regelingen vind ik even belangrijk als de begeleiding voor en tijdens de uitvaart.                                                      

  • U kunt mij dag en nacht bellen op 06-36103898
  • Frans van Dijklaan 22
  • 3941 KD Doorn
  • ingemiltenburg.uitvaart@gmail.com
  • 06-36103898
  • KVK-nummer: 71329595
  • Privacyverklaring