U kunt dag en nacht bellen naar:

06-36103898

Wat te doen bij een overlijden

Soms komt een overlijden volkomen onverwacht, een andere keer is er tijd om er naar toe te leven.  Hoe het ook verloopt; het blijft een emotioneel en ingrijpend moment.

Wanneer iemand is komen te overlijden zal een arts eerst officieel de dood vaststellen. Hij of zij zal documenten achterlaten die u later aan mij kunt afgeven. Na het bezoek van de arts belt u mij. Of het dan ochtend, middag, avond of nacht is maakt niet uit; ik ben er voor u.

Als de overledene thuis is zal ik de laatste verzorging regelen, uiteraard in overleg en zelfs samen met u, als dat gewenst is. Dan gaan we in alle rust en op uw tempo de grote lijnen van de uitvaart bespreken. Wordt het een begrafenis of crematie? Welke locatie is passend? Wordt het een intieme uitvaart of juist groots, of iets daar tussenin?

Als alle belangrijke zaken vaststaan gaan we een opzet voor de rouwkaart maken. Er zijn boeken met kaarten en teksten beschikbaar maar ook eigen teksten zijn uiteraard welkom. Foto’s, tekeningen, schilderijen of gedichten; als het passend is, is er veel mogelijk. Zo zal een heel persoonlijke, unieke kaart ontstaan.

We hebben dagelijks contact en kunnen het programma voor de uitvaartdag desgewenst steeds aanpassen. Zo werken we stapje voor stapje dichter naar de uitvaart toe. Alle papierwerk dat komt kijken bij een overlijden en uitvaart wordt door mij verzorgd, uiteraard in overleg en transparant.

Alle afspraken die zijn vastgelegd, worden gebundeld in een draaiboek. Op die manier weten we waar we op welk moment aan toe zijn, dat geeft rust en zekerheid en zorgt ervoor dat er geen zaken vergeten worden.

Ik zal op de achtergrond aanwezig zijn of juist leidend als de situatie daarom vraagt.

De dag van de uitvaart en de weg daar naartoe moet voor u een dag worden die volledig naar wens verloopt, dat is mijn streven. We kunnen het immers maar één keer doen.

Zorg na de uitvaart van een dierbare

Na een uitvaart sluiten we ons intensieve contact af met een nazorg gesprek. Hierin bespreken we of alles naar wens is verlopen en of u bijvoorbeeld nog behoefte heeft aan hulp bij het opstellen van dankbetuigingen of een advertentie. Ook kan ik u helpen met informatie inwinnen over asbestemmingen of grafmonumenten.

Het persoonlijk afsluiten van een periode van veel emoties en regelingen vind ik even belangrijk als de begeleiding voor en tijdens de uitvaart.                                                      

  • Belt u gerust met uw vraag: 06-36103898
  • Frans van Dijklaan 22
  • 3941 KD Doorn
  • ingemiltenburg.uitvaart@gmail.com
  • 06-36103898
  • KVK-nummer: 71329595
  • Privacyverklaring