U mag mij dag en nacht bellen op:​

Een foto tijdens een uitvaart met bloemen, kaarsen en een kist

Kosten van een uitvaart

Hoeveel een uitvaart kost is afhankelijk van de keuzes die men maakt.
Keuzes die bijvoorbeeld gaan over de kist, het mandje of opbaarplank.
Ook keuzes over de begrafenis of crematie, het rouwdrukwerk of de advertentie, en de locaties waar men gebruik van gaat maken en het aantal belangstellenden dat wordt verwacht. Misschien wilt u gebruik maken van speciaal rouwvervoer, dragers en/of volgauto’s. Kortom, elke uitvaart is uniek en zeker niet standaard. Gemiddeld genomen kost een uitvaart tussen de 5500 en 8500 euro. 


Uitvaartverzekering

Veel mensen hebben een verzekering afgesloten voor hun uitvaart. Het kan dan gaan om een Natura Verzekering waarbij diensten en producten zijn gedekt, maar het kan ook een Kapitaal Verzekering zijn waarbij een verzekerd bedrag vrij komt na het overlijden.

Premievrije polissen die in het verleden gesloten zijn bij verzekeringsmaatschappijen die inmiddels niet meer bestaan omdat ze zijn overgenomen door andere verzekeringsmaatschappijen, behouden hun waarde.

Weet u niet welke verzekeringsmaatschappij de polis nu in beheer heeft dan kunt u kijken op Uitvaartverzekering.com waar praktische informatie te vinden is. Hierdoor is snel vast te stellen wie de oude polis op dit moment in beheer heeft.

Wilt u voorkomen dat nabestaanden later moeten zoeken of er voor u een uitvaartverzekering is afgesloten? Ga dan naar Uitvaartverzekeringsregister.nl. Op deze site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft, en zo ja, bij welke maatschappij. 
U kunt het vergelijken met het donorregister. Ook als u vast laat leggen dat u geen verzekering heeft, biedt dat duidelijkheid voor nabestaanden.
Door te zoeken op het BSN (Burgerservicenummer) en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten. Op deze manier wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering, maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

(Bron: Uitvaart.nl/infotheek)

Welkom met elke verzekering

Inge Miltenburg Uitvaartbegeleiding verzorgt uitvaarten voor iedereen. Dus ook als u bijvoorbeeld bij Yarden of Dela, Monuta of Ardanta of nog ergens anders een uitvaartverzekering heeft bent u van harte welkom.

Een foto tijdens een uitvaart met een bloem, kaars en kist

Neem contact op

KVK-nummer: 71329595

BTW-ID: NL001536841IB25